2014. november 26.

Vizsgaidősuck + könyvajánló

Szép délutánt, drágáim!

Igen, nem csalás, nem ámítás, tényleg egy bejegyzést olvashattok tőlem. Nem mondhatnám, hogy amolyan visszatérős témát írhatnék, inkább megmagyarázom az eltűnésem, ami sajnos egy ideig meg fog maradni ebben az állapotban. Nyár vége óta eléggé húzós heteim vannak, amit tetőzött a zh időszak, majd a most nyakamon lévő vizsgaidőszak, aminek időpontját telibe kaksizva néhány vizsgámat már december elejére betették - egyen meg már túl is vagyok. És mivel elhatároztam, hogy a két blogomra felváltva hozom a fejezeteket, jelen pillanatban pedig a Tükörképpel is le vagyok maradva, a folytatás egy nagyon halványan pislákoló pontocska annak a bizonyos alagútnak a végén, és még esély is van rá, hogy telibe talál a 2-es metró, mielőtt Shiny és Victor történetét folytathatnám.
Tényleg nagyon sajnálom, hogy ennyi ideje nem jelentkeztem és nem írtam, de a szabadidőm elég szépen megcsappant, ha pedig volt egy icipici, azt vagy alvással töltöttem, vagy a barátaimmal, akikkel többnyire megnéztünk valamilyen filmet a koliban. Hogy mikor jön a folytatást, azt őszintén nem tudom megmondani. Talán valamikor január közepén, esetleg végén, február elején; amint végzek a vizsgaidősuckkal és befejezem a Tükörkép új részét is. Természetesen sem ezt a blogot, sem azt nem szeretném bezárni, mindössze még egy kis időt kérnék tőletek, drágáim. :) Egyelőre még nem tanultam meg jól beosztani az időmet, de remélhetőleg sikerül, s talán nyár végére pontot is tehetünk ennek a történetnek a végére. Hisz az már közel van. ;)

De!
Hogy ne unatkozzatok, hoztam nektek egy kis könyvajánlót egy olyan történetről, aminek témája némileg hasonlít a Catching Sunshine-ra, mégis könnyedebb, humorosabb, és egy olyan férfi főszereplővel bír, aki "bármelyik nőről lemosolyogja az alsóneműjét". Aki szereti a blogomat, az Janet Evanovich és Lee Goldberg közös művét biztosan imádni fogja! ;)
Következzen tehát a Fox és O'Hare sorozat első része, A nagy zsákmány!

A történet:
Kate O'Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni. A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O'Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi legnagyobb svindlijét: állást ügyeskedik ki magának az FBI-nál, Kate O'Hare különleges ügynök társaként. A Fox és O'Hare sorozat első kötete.

Véleményem:
Úgy tartják, Evanovich a chick-lit műfaj igazi nagyágyúja, s bár olvasni még sosem olvastam tőle, az egyik könyvéből készült filmet, a Szingli fejvadászt imádom! Ám ezek után biztos, hogy rá fogok keresni a többire, hiszen a 308 oldal alatt rengetegszer nevettem fel hangosan úgy, hogy már a könnyeim is folytak (a biofizikás bácsi nem igazán értékelte). Gyakorlatilag mindent imádtam benne, az alapkoncepciót, a történet vezetését, a végkimenetelt, a Toblerone-t és a KARAKTEREKET.
Kate O'Hare igazi kemény nő, aki a munkájának él, az egyik legjobb a szakmájában, szereti amit csinál, és igazán állhatatos is. Szóval Victor női megfelelője. Igazi egyéniség, aki magasról tesz a nőies dolgokra, terepen sokkal jobban érzi magát, mint mikor egy elegáns vacsorán kell feszengenie, szuper intelligens, a fegyvere nélkül pedig meztelennek érzi magát. És Nick Fox. Ó, Nicholas! Méltán bekerült a Könyves Álompasi listámba, egyszerűen kész voltam tőle. Sármos, éles eszű, mindig mindenki előtt egy lépéssel jár (gyakorlatilag Kate az egyetlen, aki úgy ahogy kiismeri), emellett imádja, hogy O'Hare olyan megszállottan üldözi őt. Kettejük szóváltásai perzselőek és nagyon humorosak voltak.
– Kopoghattál volna – mondta.
Nick odanyújtotta neki az egyik pohár bort.
– Nem akartalak felébreszteni.
Kate az ágy végébe húzódott, és elvette tőle a poharat.
– Honnan tudtad, hogy alszom?
– Bárki tudta volna, aki elment a szobád előtt. Úgy horkoltál, mint egy vajúdó víziló.
A mellékszereplők szintén zseniálisan lettek megalkotva, mind Kate családja, mint Nick csapata eszméletlen egyéniségekből állt, akiket lehetetlen volt nem szeretni és csodálni őket, mikor éppen elemükben voltak. Ezért a kidolgozásért hatalmas pacsi a két szerzőnek!
"– Szívecském, úgy látom, hogy te örökké csak dolgozol. Megértem, milyen imádni a melódat, mert én se indulok be úgy semmi mástól, mint ha egy baromi nagy Caterpillar kotrógéppel döngethetek. Egyszer vezettem egy C15-öst, és esküszöm, nedves lett tőle a bugyim. De többféle szórakozás kell az ember lányának! Mivel szoktál szórakozni azon kívül, hogy vaktölténnyel lövöldözöl másokra?"
Fox és O'Hare bámulatos helyeken fordultak meg, megismerhettünk olyan embert, aki 16-féle módon tud megölni valakit egy szemöldökcsipesszel, az iram pörgős volt, a lapok csak úgy fogytak a kezemben. A történet nem a romantikára, sokkal inkább a humorra épített - és a svindlire -, ugyanakkor a két főszereplő között érezhető volt az a bizonyos forró bizsergés, kíváncsi vagyok, meddig bírják türtőztetni magukat.
Összességében imádtam a könyvet, tökéletes olvasmány a könnyed kikapcsolódásra és egy szuper szereplőgárdára, valamint tonnányi humorra vágyóknak, valamint azoknak, akik egyszerűen csak szeretik a jó zsaru és a szexi-sármos bűnöző macska-egér játékait. :)


Remélem, néhányotokat megfogott ez a könyv, s belevágtok, amíg vártok az új részre, vagy csak mert egyszerűen kedvetek van hozzá! :) Remélem, nemsokára én is tudok jelentkezni, addig mindenkinek kitartást, a téli szünet már nincs messze! ;)

Ölel és puszil mindenkit,
Riri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése