2015. május 23.

Project Honey

Szép napot, drágáim! ^^
Sajnos, még nem fejezettel érkeztem (de vizsgaidősuckomat életre cserélném!), viszont hoztam egy terv-féleséget, ami már néhány napja érlelődik bennem, és ami Sunshine kishúgával, Honeyval kapcsolatos. Mire - és egyszer - a végére érek, a C a t c h i n g  S u n s h i n e minden eddig elvarratlan szála meg lesz magyarázva, ki lesz dolgozva, el lesz mesélve, ezzel pedig egészen idáig meg is voltam elégedve, sőt, nem is jutott eszembe több. Aztán valamelyik nap - mert a növénytan annyira izgalmas volt, hogy teljesen elkalandoztak tőle a gondolataim - valamiért eszembe jutott Honey. Hisz' ő is savant, méghozzá az egyetlen olyan, akivel nem kezdtem semmit, pedig még az FBI utolsó sarkának legkisebb kaszáspókjának jövője ki volt dolgozva a fejemben.
Viszont kb. csak három információm volt róla. Savant. A jövőbe lát. Az egyik legveszélyesebb bűnöző a nővére. Tudtam, hogy ha Honey is kapna egy saját történet-szálat, ennél azért jóval több kellene. Végül pár napja egy blogon olvasgattam egy interjút, amiben a már tőlem is többször megkérdezett, "Magadról mintáztad a főszereplőd?" kérdést is feltették. Szóval most, életemben először elétek tárnék egy karaktert, akinek főbb, kiemelkedőbb tulajdonságai megegyeznének az enyémekkel (Éppen ezért nem kell csodákat várni. Komolyan.), miközben a történetével a savantok világának számomra egyik legérdekesebb és -különösebb mivoltát próbálnám feltárni - vagyis, inkább mindenképpen helyet kapna a cselekményben. Az alapötlet végleges kidolgozásában hatalmas löketet adott kedvenc - és unásig ismételgetett - sorozatom, az Orphan Black, valamint annak egyik központi szereplője, Cosima.

Így született meg a 

Researching Honey


"Csak őrült tudományosat szeretnék játszani veled. Totálisan őrült tudományosat!"

Honey Montrose különc. Evolúciós biológiát tanul, egy alagsori laborban vizsgálgat különféle vér- és szövetmintákat, szabadidejében pedig könyvmolyságának tesz eleget. És látja a jövőt, leszámítva a sajátját. 
Isaac Sandviknak, a Phoenix Suns kosárcsapat újoncának szerencséje van, hiszen láthatatlanná válva bármikor eltűnhet bárki szeme elől, amikor csak kedve tartja - noha azt nem tudja, miért képes erre. 
Első - és szerintük utolsó - találkozásuk egy fájdalmas összeütközéssel kezdődött és egy elhadart szitokáradattal ért véget, de egyik fél számára sem volt emlékezetes. Ám egy nap Honey végre meglátja a jövőjét, aminek következtében Isaac újra meghallja a lány káromkodását - ezúttal a saját fejében. Így keveredik össze a százkilencven centis center és az alig százötvenet súroló, "törzsfejes" Montrose. Mindketten válaszokat akarnak, kérdéseikre pedig ugyanott kell keresgélniük, noha a csapatjátékot képtelenek összehozni.
A képességeikben rejlő DNS-változásokkal Honey még csak-csak megbírkózik, ahogy a savantok világának megismertetésével is a tudatlan srác előtt. De arról fogalma sincs, hogyan adhatná elő kettejük lélektársi kapcsolatát úgy, hogy Isaac ne tartsa még őrültebbnek.
Egy lány, aki képtelen a tudományt félretéve, érthetően beszélni.
Egy fiú, aki szinte csak a pálya széléről jövő utasításokat érti.
Vajon képesek lesznek kikutatni a közös nyelvet?
_____________________________________________________________________________________

Ahogy látjátok, ebben a történetben akciónak nem lenne szerepe, hisz' az Sunshine világának része, amitől mindig is távol akarta tartani a kishúgát. Ez másra van kihegyezve, ráadásul nem is tervezem komplett blognak, csak amolyan kiegészítő lenne, mint az Újratöltés novellasorozat, maximum 5 rövid fejezetnyi. De kurtasága ellenére mindenképp szeretném kiírni magamból, mert csúnyán bent ragadt a történet gondolata a fejemben és nehéz lenne kiűzni.
Nos, mi a véleményetek? ^^

2 megjegyzés:

  1. Kedves Riri :)
    Szerintem nagyon jó ötlet, mert mindent szivesen olvasok, amit te irsz. Azonban lenne egy apró kérdésem, itt Honey már hány éves lenne? Vagy ugrás lenne a történetben? Bocsi, a kérdésekért, de ezek voltak az első gondolatok a fejemben, amik eszembe jutottak azok mellett, hogy mennyire örülök ennek a mini fejezetnek, amit irtal. :)
    U.i.: szerintem mindenképp megérdemel Honey is egy ilyen mini történetet. Tehát a véleményem az, hogy mindenképp folytasd, de ne feledd a fő szálat sem. :)
    Kitti :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kitti!
      Örülök, hogy tetszik az ötlet! ^^ Honey itt már első- vagy másodéves egyetemista lenne, szóval 19-20 éves körül. Elfelejtettem említeni, de semmiképpen sem szeretném elkezdeni a Catching Sunshine lezárása előtt, csak felvázoltam ezt a rövid kis projektet. Addig majd előhalászom rég elfeledett genetika-tudásomat. ^^
      Ölel,
      Riri

      Törlés